2008. jún. 29.

Első láz

Pipicsibi lázas volt az éjjel és szörcsög. Most már hőemelkedése is csak éppen hogy van és vígan rikongat apjával barackos alma eszegetése közben.

Nem tudom, van-e rosszabb érzés annál, ha beteg a gyermek. (Van, tudom, de arra gondolni sem szabad.) Pedig nem is sír, látványosan jól érzi magát, csak takonypóc.
Ugye mindjárt meggyógyul???

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Igen, kedveském, van rosszabb. Amikor a beteg gyerekeden akarsz segíteni, de az bömböl, ellökdös, vonaglik és szemmel láthatóan gyűlöl.

sugarcandy írta...

Na igen. A takonypócság teljesen killer, mert először tengerisós oldatot vagy orrspray-t kell tolni az orrába. Ez is lehetetlen durva küzdés nélkül. Aztán jöhet az porszívós orrszívó (arra kell gondolni, hogy nem fáj neki), itt érdemes ketten lefogni a gyermeket, mert a sós víztől nem lehet baja, de ez egy műanyag izé, amit az orrlyukába kell tolni. Mindezek után jöhet az orrcsepp, amit ha ezek után sikerül benyomni (minimum lefogás vagy szoptatás közben trükközés, de ez utóbbi nem szép dolog), akkor garantáltan kap levegőt a csemete, viszont valóban gyűlöl és kérdéses, bízik-e még valaha a szülőben.
...