2008. nov. 28.

Mikulás, adventi naptár, karácsony

Ezek mind kisebb fejtörést okoznak. Hogy csináljuk, van-e értelme egy egyévesnek adventi naptárat készíteni, mi fér bele a pöttöm csizmájába, hol lesz majd a karácsonyfa és egyebek.

Ma találtam az egyikre egy egyszerű megoldást, íme, egy könnyen elkészíthető zacskós adventi naptár. Meglátjuk.

Itt saját hópelyhet lehet készíteni, a csúcs pedig az benne, hogy utána jpg-et és eps(!)-t is lehet menteni belőle (az eps vektoros, ami annyit jelent, akármekkorára lehet nagyítani megfelelő programmal).

3 megjegyzés:

Gatchan írta...

de durva hogy amikor az embernek gyerkoce lesz ez is tok mas megvilagitasba kerul.
miota kint vagyunk nagyon ellustultunk karacsonyi mizeria szempontjabol. no csalad, no felhajtas. itt egyebkent sincs mikulas ugyhogy evek ota elfelejtem, karacsonyfam nincs kb. 10 eve, arra sem emlekszem hogy ajandekoztunk-e tavaly... :))) illetve persze hogy ajandekoztunk :), de hogy megvartuk-e a karacsony estet, vagy hogy becsomagoltuk-e egyaltalan. es ez meg durvabb-furcsabb lesz ha iden sikerul 40fokban, a standon, esetleg palmafak alatt unnepelni...

ZeKa írta...

ami az adventi naptárat illeti itthonra idén nem csinálok, viszont Samu és Döme kap egyet közösen. nemsokára készen is lesz és akkor majd jól lefotózom és kiteszem a Zalavárira. karácsonykor természetesen Zalánnak is lesz csomagja. ha minden jól megy kap néhány mosható pelenkát :) najó, azért majd lesz valami nekivaló meglepetés is...

Unknown írta...

Drága Lakótárs, miben töröd a fejed ahhoz képest, hogy a katolikus egyházzal - hogy is mondjam - milyen ambivalens a viszonyod!

Ezen nem kell törni a fejünket, egy egyévesnek nyilvánvalóan nincs értelme adventi naptárat készíteni, mert nincs időfogalma és nem tud számolni. Mondjuk egy ilyen zacskós cucc szórakoztató lehet a ygermeknek. Lehet a zacskókba tenni ásványvizes kupakot, használt buszjegyet, üres gyógyszeresfiolát, úgyis azokra van a legjobban rákattanva.