2009. szept. 29.

Hosszú, téli estékre pölö

Íme egy (remélem)gondosan összeállított lista a 100 legfontosabb könyvről. Vajon a sorrend is számít? Tegye fel a kezét, aki mindet olvasta! Valamint lehet vitatkozni, melyik miért nem kéne és mi kéne helyette, hehe. Bevallom, én csak néhányat, sőt, még olyan is van, aminek csak egy részét, kezdve a Könyvek könyvével... Na, szóval kitűztem ezt a vidám, hosszadalmas és igazán könnyen feladható projektet, hogy a következő 10 évben megpróbálom elolvasni őket. Valaki csatlakozik?

3 megjegyzés:

Natasha Rostova írta...

ilyen listát a Hamvas is összerakott, abban jóval több a vitába szállnék vele elem. itt igazán csak az Üvöltő szelek fájt. De ha már kekec akarok lenni Hasek mellől hol marad Hrabal (pl. a Gyöngéd barbárok) Hemingway mellől Steinbeck, vagy Hesse Üveggyöngyjátéka?
Na, majd ázás közben öszerakjuk a magunk listáját

Névtelen írta...

20-at találtam, ami megvolt, és kb 50-et, amit valószínűleg soha nem fogok élvezettel végigolvasni. hacsak nyugdíjas éveimben nem akarom magam teológussá ésvagy filozófussá átképezni :)

és itt a newsweek hasonló listája: http://www.newsweek.com/id/204478/?q=/name:0/type:0/range:0/page:1/sort:year/direction:desc

k

Cassis írta...

Én meg simán csatlakozom a projekthez, mondjuk vannak keményebb pontok, ez tény. De biztos van olyan életszakasz.
Meg pl. "Shakespeare művei". Itt az összes számít egynek, vagy bármennyi beváltható?