2009. márc. 16.

Ne már

Pipi takonypóc. Tényleg elég vacakul van, de láza már nincs szerencsére, igaz, majdnem 5 napig viszont volt. Ma visszavittem a doktornénihez, mert egyrészt nem tudtuk eldönteni, kell-e antibiotikum, másrészt eltűnt a recept, így jobb a békesség alapon elkocogtunk a rendelésre. Doktornéni lenyomta a szokásos szöveget, amúgy ma végérvényesen rájöttem, ez a legeslegnagyobb bajom vele, hogy sosem hozzám beszél, hanem mondja a jól megszokott szövegét. Persze ez egyben azt is jelenti, hogy teljesen átlagos betegségekkel küzdünk, ami tulajdonképp jó.

Na de visszakanyarodva a poszt témájához, amiért totál ki vagyok akadva, az a hihetetlen gyógyszermennyiség... Pipi 5 napja kap Nurofent, jóbarátunk már, tényleg tök hatásos lázra és fájdalomra. A szeme is váladékozott, erre volt Tobrex szemcsepp, szerencsére már tünetmentes, ami jó, mert reggelente ki tudja nyitni a bal szemét is. Kapja a Fenistil-cseppeket is, ezen kívül a mindennapos D- és C-vitaminokat. Mivel hasmenése is lett, elkezdtem tegnap a Normaflore-t is adni (ez probiotikum, betegségeknél jó fogyasztani, na meg antibiotikumnál szinte kötelező). Ma kapott a köhögésre Sinecod-cseppeket, a takonykórra kevert orrcseppet, valami kanalasat is, ami csak holnap lesz kész és fogalmam sincs, mi a jóistenre adta a doki. Ezen kívül kéne neki Smecta-port adni a hasmenésre és valami izotóniás löttyöt is, a hasmenés okozta hiányokra. Aztamindenit, ez komoly?

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8?! 8 féle bolti gyógyszer egy taknyos és köhögő kisgyermeknek? Megőrülök, komolyan. Mindez a fogzás okozta immunrendszer-gyengülés, könnyű a dolga a vírusoknak. Szívesebben maradnék a kamilla-kakukkfű-hársfa-bodza-tea kombónál és a csodálatos gyömbérteánál, engem secperc alatt kigyógyított ez a kétféle tea (a maradék köhögés be kell lássam, hát az a dohányzás miatt van). Meg hát lehetne diétás kajákat adni. A doki annyit sem mondott, akkor most krumpli répával, reggelire meg alma, hanem rögtön az undorító ízű port mondta, igaz, jelezte, hogy már van narancsos is.

Tudom én, hogy viszolygok a gyógyszerektől és emiatt nagyon ritkán veszek be bármit is... De ez nem hipersúlyos? Ennyi vackot megetetni a szemünk fényével, csak a mellékhatások összecsapása felér egy betegséggel. Ne már...

Nincsenek megjegyzések: